• п'ятниця

    20 вересня, 2024

  • 13.8°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 20 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 13.8° Ясне небо

У дитсадку Нью-Йорка через передозування наркотиків померла однорічна дитина

В дитячому садку Нью-Йорка внаслідок передозування наркотиками померла однорічна дитина, ще трьох госпіталізували.

Поліція розшукує чоловіка властниці дитсадку. Перш ніж зателефонувати в поліцію, вона двічі дзвонила чоловікові, повідомило «The Independent»

Після трагічного випадку правоохоронці заарештували власницю дитсадка, 36-річну Грею Мендес, та 41-річного орендатора приміщення Карлісто Асеведо Бріто. 

У дитячій кімнаті, де отруїлися діти, поліція виявила один кілограм фентанілу, який був схований під килимком, на якому раніше спали діти. 

Фентаніл – це синтетичний опіоїд, який в 50 разів сильніший за героїн. За даними поліції, вилученими з дитсадка наркотиками можна вбити до 500 тисяч людей. 

Власниця закладу стверджує, що не знала про наявність наркотиків в дитячій кімнаті. Водночас коли жінка побачила стан дітей, вона двічі зателефонувала своєму чоловікові, перш ніж зателефонувати в 911, повідомили в поліції.  

Повідомляється, що чоловік Мендес є двоюрідним братом орендаря. Він декілька разів приходив в дитсадок й виносив звідти кілька сумок. Наразі чоловіка Грей Мендес визнано співучасником у кримінальній справі, його розшукує поліція. 

«Обвинувачені отруїли чотирьох немовлят й вбили одного з них, тому що вони керували операцією з наркотиками в дитячому закладі», — заявив прокурор Манхеттена Деміен Вільямс, додавши, що в дитсадку діти мають бути в безпеці, а не в оточенні наркотиків. 

За словами адвоката Грей Мендес, її клієнтка усі обвинувачення заперечує. 

«Її єдиним злочином було те, що вона здавала свою кімнату людині, у якої був кілограм наркотиків. Немає жодних доказів того, що вона робила щось, крім належного догляду за цими дітьми», — заявила адвокатка Андрес Аранда.

Наразі власниця закладу та орендатор перебувають під вартою без права внесення застави. Кожному з них загрожує довічне увʼязнення.

Нагадаємо, у Києві дві неповнолітні дівчини загинули внаслідок вживання психотропних речовин.

Читайте також: