• четвер

    19 вересня, 2024

  • 19.2°
    Переважно ясно

    Миколаїв

  • 19 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 19.2° Переважно ясно

З початку року збитки внаслідок пожеж на Миколаївщині склали близько ₴51 млн

За 9 місяців 2023 року у Миколаївській області виникло майже 2,5 тисячі пожеж, що на 25% більше ніж протягом усього минулого року.

Про це повідомив начальник управління запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС у Миколаївській області Сергій Жебрак та заступник начальника відділу організації пожежно-профілактичної роботи Сергій Гінжул, передає кореспондент «НикВести».

Загалом, внаслідок пожеж протягом поточного року у Миколаївській області загинуло 35 людей, ще 41 людина травмувалася. Водночас рятувальникам вдалося врятувати 44 особи.

Матеріальні збитки від пожеж склали близько 51 мільйона гривень, натомість працівники ДСНС врятували матеріальних цінностей на суму 112 мільйонів гривень.

Так, найбільше пожеж виникло в екосистемах — 69% від їх загальної кількості (1699), а це на 71% більше ніж протягом усього минулого року.

— Як ми усі знаємо, з червня місяця по сьогодні спостерігається суха спекотна погода, через що оголошено 5 рівень пожежної небезпеки і це дуже вплинуло на збільшення пожеж в екосистемах та відкритих територіях, щодня наші підрозділи здійснюють від 20 до 50 таких виїздів, — розповів Сергій Гінжул.

Нагадаємо, лише протягом 27 вересня в результаті пожеж вигоріло понад 50 гектарів територій.

23 вересня, на території Миколаївської області зареєстровано 22 пожежі. Зокрема, 99% з них – це сухостої, чагарники, сміття, очерет та пожнивні залишки.

Раніше повідомлялося, 26 вересня, на території Миколаївської області було зафіксовано 36 пожеж.

Нещодавно, на Миколаївщині рятувальникам майже добу довелося гасити пожежу в Андріївському лісництві.

Читайте також: