• четвер

    19 вересня, 2024

  • 20.5°
    Переважно ясно

    Миколаїв

  • 19 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 20.5° Переважно ясно

У Миколаївській області внаслідок російської агресії постраждало 100 дітей

З початку повномасштабної війни на Миколаївщині внаслідок російської агресії постраждало 100 дітей.

Про це розповів начальник відділу ювенальної превенції Миколаївської області Сергій Демідов, повідомляє кореспондент «НикВести».

Так, з 24 лютого минулого року 81 миколаївська дитина отримала тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості під час ворожих обстрілів та евакуації з небезпечних районів області. Ще 18 дітей загинули від рук російських окупантів.

— Коли російські війська наступали на територію Миколаївської області дуже багато людей намагалися виїхати у безпечні місця, будь-якими шляхами їхали від бойових дій і отримували різного ступеню поранення. Але звісно, що більша частина цих дітей загинули чи отримали поранення під час обстрілів Миколаєва та Миколаївської області, — розповів Сергій Демідов.

Нагадаємо, ще одна дитина з Очакова померла у лікарні внаслідок отриманої психологічної травми після російського обстрілу міста — у хлопчика не витримало серце.

Начальниця Служби у справах дітей Миколаївської ОВА Ірина Пономарьова наголосила, що у кожній громаді Миколаївської області створені спеціальні центри, де потерпілі від російської агресії діти можуть поспілкуватися з психологом.

— Хочу звернути увагу, що звернутися до психологів треба з кожною дитиною. При центрах соціальних служб, при сільських радах  є відповідні інформаційно-ресурсні центри у яких є психологи, які можуть допомогти. Обов’язково треба звернутися до спеціалістів, щоб вони поспілкувалися і виявили, чи вже пройшов період непростої ситуації, чи змогла дитина її побороти, і чи потрібна їй ще якась допомога, — сказала вона.

Нагадаємо, загалом станом на 2 жовтня від рук російських окупантів загинуло 504 українських дитини, ще 1129 отримали поранення.

Як відомо, Миколаївська область шоста у списку областей, де внаслідок російської агресії постраждало найбільше дітей.

Читайте також: