• четвер

    19 вересня, 2024

  • 16.2°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 19 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 16.2° Ясне небо

Станіслав Мартиросов

Станіслав Мартиросов

Депутат Миколаївської обласної ради 6 скликання, депутат Миколаївської міської ради 8 скликання

Допомоги від вбивць не буває

Вітаю всіх українців та друзів України!

Цього тижня Миколаїв зазнає регулярних ракетних ударів. Вночі, з початку комендантської години, зранку та вдень росіяни гатять навмання по житлових районах міста, в яких немає жодних військових об’єктів. Вечорі, 20 квітня прилетіло на ріг Соборної та проспекту Центрального, самий центр міста, місце яке знають абсолютно всі миколаївці, цього разу було «денацифіковано» ресторан, автівки містян, фасад бізнес-центру «Україна», вітрини магазинів, зупинки громадського транспорту і багато-багато вікон, у Баштанці «денацифікували» району лікарню, дістається і іншим районам міста. 

На межі Миколаївської та Херсонської областей тривають бої, страждають, також і села в цій зоні. Попри заяви росіян, що всі розбіглися, служби постачання без зупину відновлюють пошкодженні мережі.

У соціальних мережах миколаївці питають – невже для цього і було розпочато росією війну? Невже для знищення вікон та ресторанів? Так, друзі, і для цього теж. Війну вони почали для нашого знищення. Для знищення українців, для знищення всього, що для нас дорого, всього, що дає змогу нам жити та існувати. І чим більше вони вб’ють, зруйнують, вкрадуть та чим більше болю завдадуть нам, тим краще вони себе почувають. 

Можливо, в це важко повірити у 21 столітті, але варто це зробити, бо це правда, друзі мої.

Місто, як і раніше не має централізованого водопостачання. Спроби відремонтувати пошкоджений водогін Дніпро-Миколаїв поки невдалі через те, що місце пошкодження знаходиться у зоні бойових дій – росіяни контролюють його та не дають зробити ремонт. До речі, це чудово викриває російську брехню, яка шириться серед миколаївців, про те, що, начебто, наша адміністрація відмовляється від допомоги окупантів у ремонті водогону. Ніякої допомоги не було, немає і не буде – їх мета взяти місто ізмором, а не дати йому воду, саме тому вони водогін зруйнували і не дають його ремонтувати. І не дадуть цього зробити, на моє переконання. Надійно полагодити водогін Дніпро-Миколаїв, на мою думку, можна буде лише після того, як окупантів виженуть з Херсону. В той же час, міській голова говорить про активну роботу з буріння свердловин, пошуку альтернативних джерел води для Миколаєва, за його словами вода у кранах миколаївців – це питання кількох тижнів.

Петро Порошенко відвідав Миколаїв, але не просто так, а з величезною допомогою для військових. 

Порошенко зсередини, а Джо Байден зовні допомагає українському війську. Цього тижня американський президент оголосив про чергову порцію військової допомоги Україні на 800 мільйонів доларів та нові санкції для росії. Згодом стало відомо, що американці та союзники вже постачають нам реактивні системи залпового вогню, важку артилерію, запчастини для літаків, які дозволили підняти в повітря більше українських бойових одиниць.

Маріуполь тримається. На сході України тривають запеклі бої. Від їх наслідків, багато в чому, залежить доля і Миколаєва в тому числі. 

А російський президент, а, якщо точніше – військовий злочинець та ватажок банди в погонах провів зустріч з іншим злочинцем – шойгу. Спостерігачі помітили, що володя виглядає не дуже – якась скукожена поза, голова, втягнена у плечі, руки, вчеплені у стіл. Виглядає він як справжня нежить – ще не мертвий, але вже не живий. 

На останок – всіх вітаю з Великоднем. Бажаю перемоги Україні та миру українцям. Але святкування цього разу буде по-воєнному: рекомендуємо миколаївцям відсвяткувати дома, заради власної безпеки.

За цим кланяюся – побачимось!