На Одещині затримали 17 чоловіків, які хотіли незаконно перетнути кордон — ДПСУ

На Одещині прикордонники виявили та затримали 17 громадян України, які мали намір незаконно потрапити за кордон. Чоловіки через інтернет зв'язалися з організаторами, які повідомляли, що необхідно робити, і вказували маршрути руху. За це кожен із них мав заплатити $1800.

Про це повідомила Державна прикордонна служба України.

Так, прикордонники затримали жителів Рівненської, Донецької, Одеської, Херсонської, Сумської, Хмельницької та Черкаської областей. Згідно з їхнім маршрутом, вони мали доїхати до однієї з залізничних станцій на Одещині та пішки пройти понад 20 км до кордону.

«Небезпечність подорожні не усвідомлювали. Ділянка розташована у так званому придністровському сегменті українсько-молдовського кордону, тож прикордонники в нічний час доби могли сприйняти таку компанію осіб за диверсійно-розвідувальну групу ворога», — кажуть у ДПСУ.

Тож проти чоловіків, які намагалися незаконно перетнути кордон, склали протоколи за статті 204-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення. 

Нагадаємо, прикордонна служба не випустила за кордон понад 2 тисячі чиновників (у січні їм заборонили виїжджати без поважної причини).

View full version