Данілов: Росія хоче перетворити окуповані території України на «сіру зону»

Російська Федерація не планує відновлювати тимчасово окуповані території України, а хоче перетворити їх на «сіру зону».

Про це повідомляє  секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов.

Він зауважує, що країна-терорист не може перемогти Україну військовим шляхом, через те російська армія схиляється до тактики «випаленої землі». 

— Росія немає жодних реальних планів з відновлення тимчасово окупованих територій України. Реальністю є тільки інформаційна бутафорія. Мета — перетворення ТОТ на «сіру зону» перманентно триваючого екологічного лиха, всеросійське сміттєзвалище, землю не придатну до обробки та життя,   наголосив Олексій Данілов.

Він додав, що не зруйновані підприємства окупанти хочуть довести до критичного стану для можливості використання об’єктів критичної інфраструктури у якості «технологічної зброї» для створення максимальних перешкод наступальним діям українським військовим.

 — Тільки повна деокупація ТОТ — гарантія економічної та соціальної трансформації, — підсумував секретар Ради національної безпеки та оборони України.

Нагадаємо, секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов прогнозує у 2023 році перехід України до наступального етапу у розв’язаній Росією війні.

View full version