«Ми не можемо говорити про звільнення», — Гранатуров не бачить підстав для позапланових звільнень головних лікарів, допоки діє їхня трудова угода

Заступник очільника Миколаївської ОВА Юрій Гранатуров заявив про можливі кадрові зміни після перевірок закладів охорони здоров'я області. Проте наразі мова про звільнення головних лікарів не йде, поки в них є чинний контракт з облрадою.

Про це Юрій Гранатуров повідомив в коментарі кореспонденту «НикВести». 

Юрій Гранатуров повідомив, що облздоров'я спільно з начальником Миколаївської ОВА Віталієм Кімом проводять оцінку ефективності роботи головних лікарів. За результатами перевірки в деяких закладах охорони здоров'я можуть запровадити кадрові зміни, однак без звільнення головних лікарів. 

Він нагадав, що обласна державна адміністрація не може звільняти керівників обласних закладів охорони здоров'я, оскільки за їх призначання голосувала Миколаївська обласна рада. Юрій Гранатуров додав, що у воєнний стан головні лікарі призначаються розпорядженнями керівництва обласної ради на тимчасових умовах. 

— Ми зараз пропрацьовуємо з обласним управлінням охорони здоров'я та з начальником Миколаївської ОВА Віталієм Кімом ситуацію з ефективністю праці тих чи інших працівників лікарень, яких призначає обласна рада, і які працюють безпосередньо в обласних лікарнях. Ми зробимо системі перевірки в деяких лікарнях. Це стовідсотково. Це буде також аналіз ефективності підприємств на сьогоднішній час. А саме, як вони управляють процесом, може хтось з лікарів займається чимось подібним (орагнізовує корупційні схем - прим.), а головний лікар не завжди в курсі ситуації. Тому певні наслідки будуть, думаю, що можливо в кадрових рішеннях. Але ми не можемо казати про звільнення, адже у виконуючих обов'язків головних лікарів є чинні контракти, які закінчується приблизно в один час, – сказав він. 

Нагадаємо, 16 серпня Державне бюро розслідувань повідомило про викриття масштабної схеми заробітку на оформленні «липових» медичних довідок про непридатність до військової служби у Миколаївському обласному центрі психічного здоров’я. 

17 серпня суд взяв під варту фігуранта справи про видачу «липових» довідок. Підозрюваний визнав свою провину під час судового засідання.

Раніше ексдиректорка Миколаївської обласної інфекційної лікарні, позафракційна депутатка обласної ради Світлана Федорова вважає, що після викриття схеми заробітку на виготовленні фальшивих медичних довідок для ухилянтів, керівництво медицини області має піти у відставку.

Заступник голови Миколаївської ОВА Юрій Гранатуров заявив, що викрита правоохоронцями корупційна схема заробітку на ухилянтах в обласному центрі психічного здоров’я — поодинокий випадок в медичній сфері регіону. Він наголосив, що управління охорони здоров’я облдержадміністрації не несе відповідальність за діяльність директора обласного центру психічного здоров’я і схему заробітку на ухилянтах.

Також він додав, що Державне бюро розслідувань проведе додаткову перевірку у Миколаївському обласному центрі психічного здоров’я, щоб з’ясувати, чи причетні інші лікарі до корупційної схеми.

View full version