Юрій Кормишкін – вірний друг та партнер Миколаївського національного аграрного університету

Сьогодні Миколаївському національному аграрному університету, будучи провідним закладом вищої освіти України, є чим пишатися. Університет є освітньо-науковою структурою з потужною матеріально-технічною базою, центром інноваційного проєктування, джерелом кадрового потенціалу як для Південного регіону, так і для всієї України. 

Безперечно, репутація університету побудована на самовідданій діяльності, активній позиції, багаторічній копіткій праці ректорату, науково-педагогічного колективу, співробітників та студентства. Але чи мав би університет настільки вагомі досягнення без допомоги своїх добрих друзів?!

Сьогодні увесь колектив Миколаївського національного аграрного університету безмежно вдячний Юрію Кормишкіну – власнику групи компаній «Південна Аграрно-Експортна Компанія (ПАЕК)», депутатові Миколаївської обласної ради від «Нашого краю», голові постійної комісії обласної ради з питань аграрної політики, земельних відносин та соціального розвитку села, вірному другові та партнерові університету. Свого часу пан Юрій здобув вищу освіту у Миколаївському національному аграрному університеті, а сьогодні є професором та яскравим прикладом для студентської молоді – прикладом людини, для якої аграрне виробництво є не способом, а сенсом життя. Не словами, а діями, власним прикладом Юрій Кормишкін пропагує любов до рідної землі, насолоду від збору довгоочікуваного урожаю, повагу до людини-трударя, цінність робочого поту, пролитого на чорнозем.

Юрій Анатолійович завжди підтримує колектив Миколаївського національного аграрного університету, адже він знає, що виростити і зібрати урожай – це один клопіт, але не менш важливо його якісно зберегти та експортувати! Особливо у такий складний і відповідальний час! Саме тому його компанія безкоштовно зберігає сільськогосподарську продукцію із науково-дослідних полів університету, розуміючи, що це є надважливим для продовольчої безпеки та відновлення економіки України у ці нелегкі для нашої держави часи.

І студентська молодь із радістю наслідує цей приклад! Тому що саме завдяки Юрію Кормишкіну студентська молодь Миколаївського НАУ має величезний привілей – можливість дуальної форми навчання. Дуальна форма здобуття вищої освіти передбачає поєднання навчання здобувачів вищої освіти у закладах освіти із практичною підготовкою на робочих місцях на підприємствах, в установах для набуття певної кваліфікації. Основним завданням дуальної форми навчання є усунення недоліків традиційних форм і методів навчання здобувачів вищої освіти, подолання розриву між теорією і практикою, освітою й виробництвом та підвищення якості підготовки кваліфікованих кадрів із урахуванням вимог роботодавців. Щороку більше 40 здобувачів вищої освіти Миколаївського національного аграрного університету мають можливість навчатися за дуальною формою навчання – вони поєднують навчання в університеті із практичною підготовкою в Південній аграрно-експортній компанії, виконуючи функціональні обов’язки та одержуючи достойну заробітну плату, переймають безцінний досвід та навчаються бути справжніми господарями на рідній землі. Значний відсоток студентської молоді залишаються працювати в компанії після закінчення університету і стрімко будують свою кар’єру.

Але, у першу чергу, потрібно зазначити, що саме Юрію Кормишкіну, депутату Миколаївської обласної ради, належить ініціатива введення програми Регіонального замовлення, за якою безкоштовно здійснюється підготовка за найбільш затребуваними на ринку праці спеціальностями. Тож щороку молодь області (а це 85 осіб!) має можливість здобувати освіту безкоштовно, та ще й отримувати стипендію. Запровадження даної програми як ніщо інше підтверджує, що майбутнє – за агропромисловим комплексом. Миколаївщина – сільськогосподарський регіон, тож відіграє неабияку роль у відбудові держави, а отже – потребує фахівців найвищого рівня!

Колектив Миколаївського національного аграрного університету щиро завдячує всебічній підтримці такої високоповажної людини, як Юрій Кормишкін! Адже внесок у майбутні покоління – найбільш прибутковий і вагомий для всієї країни! А внесок  у рідну землю, особливо у часи війни, свідчить про неабиякий патріотизм, силу духу та волю до перемоги! І ми пришвидшимо цю перемогу разом!

Матеріал підгтовлено пресслужбою Миколаївського національного аграрного університету

View full version