Папа Римський закликав росіян не відмовлятися від спадщини «великої Росії»

У Міністерстві закордонних справ України відреагували на слова Папи Римського Франциска перед учасниками Х Всеросійського дня католицької молоді в Санкт-Петербурзі.

«Ніколи не забувайте про спадщину. Ви — нащадки великої Росії: великої Росії святих, правителів, великої Росії Петра І, Катерини ІІ, тієї імперії — великої, освіченої, великої культури та великої людяності. Ніколи не відмовляйтеся від цієї спадщини. Ви — нащадки великої Матінки Росії, крокуйте вперед з цим. І дякую вам — дякую за ваш спосіб бути, за ваш спосіб бути росіянами», — це слова Папи Франциска російській молоді.

Речник МЗС Олег Ніколенко заявив, що такою імперіалістичною пропагандою Кремль виправдовує вбивства українців і знищення України.

Також Ніколенко висловив жаль, що російські великодержавні ідеї звучать від Папи Римського, «місія якого, в нашому розумінні, як раз полягає в тому, аби відкрити очі російської молоді на руйнівний курс нинішнього російського керівництва».

Нещодавно Папа Римський попросив вибачення в української молоді за свою неспроможність вплинути на ситуацію в Україні.

Від 24 лютого 2022 року Папа Римський майже щотижня закликав до миру і неодноразово заявляв, що хоче виступити посередником між Києвом і Москвою, а також, що хоче відвідати Україну та Росію з миротворчою місією.

1 травня 2023 року Франциск сказав, що Ватикан бере участь у секретній миротворчій місії, щоб спробувати «покласти край війні між Росією та Україною».

Нагадаємо, раніше, Папа Франциск зустрівся з українськими біженцями та заявив, що можливе краще майбутнє.

View full version