«Шаную воїнів, біжу за Героїв України»: миколаївські легкоатлети долучилися до Всеукраїнського забігу

У суботу, 26 серпня, миколаївські легкоатлети вшанували пам'ять загиблих воїнів та долучилися до Всеукраїнського забігу «Шаную воїнів, біжу за Героїв України».

Як повідомляє пресслужба Миколаївської міськради, така акція на честь українських захисників проходить з 2018 року.

Цьогоріч у забігу, відстанню 2 кілометри, взяли участь 30 спортсменів та тренерів Миколаївської СДЮСШОР з легкої атлетики. 

У Міністерстві у справах ветеранів України зазначили, що цього року до участі в акції зареєструвалась рекордна кількість охочих вшанувати пам'ять Героїв.
 

«Акцію започаткував батько загиблого Героя російсько-української війни, «кіборга» Олексія Дурмасенка Олег Дурмасенко спільно із Таїсією Братасюк та Дмитром Примаченком. До організації забігу щороку долучається Міністерство у справах ветеранів України та спеціально створюваний оргкомітет», — розповіли історію започаткування ініціативи у міськраді.

Нагадаємо, у Вознесенську в парку Першого Травня встановлюють алею пам'яті воїнів-захисників, які загинули у російсько-українській війні.

У Миколаєві департамент архітектури та містобудування миколаївської міськради оголосив два масштабні архітектурні конкурси на кращі проекти меморіальних комплексів воїнам — захисникам України.
View full version