• четвер

    19 вересня, 2024

  • 20.5°
    Переважно ясно

    Миколаїв

  • 19 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 20.5° Переважно ясно

Контрнаступ ЗСУ продовжиться взимку, — Буданов

Контрнаступ ЗСУ триватиме і після настання холодної погоди, навіть якщо просуватися вперед стане важче.

Про це заявив керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов, Reuters.

— Бойові дії так чи інакше триватимуть. У холоді, вогкості та бруді боротися складніше. Бойові дії будуть продовжені. Контрнаступ триватиме, – заявив керівник ГУР.

За його словами, контрнаступ відбувається на кількох напрямках, при цьому він визнав, що просування йде повільніше, ніж він хотів, і описав ситуацію як складну.

На його думку, серед ключових факторів, що гальмують контрнаступ ЗСУ – це дуже щільна концентрація російських мін, а також велика кількість компактних ворожих дронів-камікадзе.

В останні місяці ЗСУ посилили наступ у Запорізькій області, бої йдуть одразу на двох напрямках – Мелітопольському та Бердянському.

Західні ЗМІ повідомляли, що українські бійці прорвали першу лінію оборони окупантів на півдні. Згідно з даними Генштабу, українські військові продовжують наступальні дії на схід та південь від звільненого Роботиного.

Нагадаємо, що в січні 2023 року очільник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов заявляв, що «ми маємо зробити все, щоб до літа Крим повернувся додому».

Читайте також: