Сенкевич підписав меморандум із ДП «Сетам» для публічного проведення аукціонів продажу комунального майна

20:37, 28 липня, 2017

У п'ятницю, 28 липня, між Миколаївською міською радою та державним підприємством «Сетам», яке проводить електронні торги, було підписано меморандум про співпрацю.

Про це повідомляє прес-служба Миколаївської міської ради.

У рамках співробітництва сторони домовилися про партнерство сторін у сфері побудови прозорої, ефективної та дієвої системи електронних торгів щодо реалізації майна комунальної форми власності відповідно до законодавства та дотримання принципів економічної конкуренції.

У ході діалогу мер Олександр Сенкевич зазначив, що міська рада зацікавлена у тому, щоб усі земельні торги проводилися виключно в електронному вигляді, прозоро та публічно на аукціонах.

– Хочу наголосити, що саме співпраця з підприємством державної форми власності має відкинути всі зайві питання щодо того, чи чесно та прозоро працює міська влада, зокрема у питаннях продажу комунального майна. У зв'язку із змінами у законодавстві, за якими обов'язковою умовою є продаж земель на аукціоні, Миколаївська міська рада зацікавлена у співпраці з державними підприємствами, які можуть надати електронну платформу для проведення торгів земель комунальної власності, – сказав Олександр Сенкевич.

Також мер зазначив, що хотів би опрацювати можливість проводити аукціони та з оренди комунального майна в електронній площині.

За словами генерального директора державного підприємства «Сетам» Віктора Вишнева, для реалізації цієї послуги необхідно внести необхідні правки до законодавства України, проте на рівні центральних органів влади робота у цьому напрямі ведеться.

– Ми пропонуємо всім органам місцевого самоврядування підключитися до нашої системи електронних торгів для того, щоб максимально публічно та прозоро проводити продаж комунального майна, об'єктів, які перебувають на балансі органів місцевого самоврядування, які призведуть додаткові надходження до місцевих бюджетів, – сказав Віктор Вишнев.

Він додав, що компанія завершує інтеграцію технології централізованого зберігання та захисту даних, яка дозволить унеможливити будь-які спроби змінити хід торгів.

– Це перший проект такого плану в Україні. Сподіваюся, що міська рада оцінить переваги співпраці з державним підприємством і вже незабаром кошти, що надійдуть до Миколаївського бюджету, можуть бути спрямовані на важливі потреби міста через відкриту систему торгів. Також аукціони на оренду земель розпочинатимуть, якщо буде знято мораторій. Сподіваюся, що центральні законодавчі органи влади затвердять можливість проведення земельних електронних аукціонів, але наразі є досвід реалізації арештованих земель на електронних торгах, – резюмував Віктор Вишнев.

Нагадаємо, «Рада губернаторів» запропонувала Савченку залучити Кабмін для розвитку аеропорту, а також розробити стратегію.

20:37, 28 липня, 2017
View full version