Встановлювати камери у 28 школах та дитсадах Миколаєва буде фірма зі статутним капіталом у ₴1 тис., незважаючи на вищу ціну та недоліки у документах

Переможцем тендеру на послуги із встановлення камер відеоспостереження та точок WI-FI у школах та садах Миколаєва за 3 мільйони гривень стало ТОВ «Мейсіс», у якого раніше бюджетні організації не купували подібні послуги.

Повідомлення про намір укласти договір Управління освіти Миколаївської міськради опублікувало систему публічних закупівель ProZorro.

Як повідомлялося, участь у торгах взяли два товариства з обмеженою відповідальністю — «Лайт-сервіс» та «Мейсіс». Під час аукціону перша фірма скинула ціну до 3 мільйонів 50 тисяч 250 гривень, друга — до 3 мільйонів 157 тисяч 200 гривень.

В результаті розгляду заявок тендерним комітетом дешевшу пропозицію підприємства «Лайт-сервіс» відхилили.

У протоколі наголошується, що «Лайт-сервіс» не надав відскановані оригінали авторизаційних листів від офіційних представників або дистриб'юторів відеокамер на їх встановлення та компанії Vivotek на використання ліцензійних ключів для підключення до міської системи «Безпечне місто». Також наголошується, що фірма не надала порівняльну таблицю параметрів пристроїв.

Згідно з реєстром юрособ, компанія «Лайт-сервіс» була зареєстрована у 2014 році, має статутний капітал 1300 гривень, юридична адреса знаходиться у мікрорайоні Тернівка. Її власником та директором є Олександр Левченко.

Компанія «Мейсіс» із статутним капіталом у 1000 гривень зареєстрована у 2018 році, юридична адреса знаходиться по вулиці Дунаєва у Миколаєві. Її власником є Роман Кураченко, директор — Артем Кульбачний.

Згідно з моніторинговою системою Dozorro, це друга участь підприємства в будь-яких бюджетних закупівлях — у квітні цього року комунальний дитячий табір «Дельфін» купив у «Мейсіс» вогнезахисну суміш, що просочує, за 48 тисяч гривень.

«Лайт-сервіс» неодноразово надавав послуги з встановлення камер, постачання офісного та комп'ютерного обладнання, обслуговування техніки різним бюджетним установам. Зокрема, управлінню Нацполіції у Миколаївській області, міграційній службі, Департаменту надання адмінпослуг Миколаївської міськради, фізкультурному коледжу, департаменту праці та соцзахисту, військовим частинам тощо. За роки існування підприємство брало участь у тендерах комунальних та державних організацій 3126 разів.

Зазначимо також, що управління виникли претензії і до ТОВ «Мейсіс», про що йдеться в протоколі засідання про визначення переможця. У документі йдеться про невідповідність пропозиції фірми до умов тендерної документації. Зокрема, у довідці про наявність обладнання, матеріально-технічної бази та технології не зазначено технологій. Також підприємство не надало документи, що підтверджують факт постачання товару в повному обсязі, щодо невідповідності предмету одного з договорів найменуванню роботи та послуг згідно з актом.

Проте тендерний комітет дав «Мейсіс» можливість виправити недоліки та визначив переможцем.

Згідно з тендерною документацією, камери встановлять у 12 загальноосвітніх закладах: 10 школах (№№ 21, 23, 25, 27, 40, 42, 45, 48, 49, 65), Першій українській гімназії та юридичному ліцеї. Також відеоспостереження з'явиться в 16 дитячих садках: №№ 22, 66, 79, 84, 85, 93, 94, 95, 110, 115, 121, 128, 133, 139, 141, 147. У всіх садках і школа № 65 та юрособи) з'явиться і доступ до WI-FI.

Нагадаємо, у Миколаєві оголосили торги на ремонт пожежної сигналізації за ₴1,6 млн у школі, яку закрили через її відсутність.

Дивитись повну версію