Миколаївцям обіцяють стабільне водопостачання: у «Миколаївводоканалі» розповіли про мету реконструкції водопроводу

13:16, 31 серпня, 2023

Глобальна реконструкція водогону, яку проведуть у Миколаєві, забезпечить містянам стабільне водопостачання та незалежність від мереж, які зруйнувала солона вода.

Про це розповів директор комунального підприємства «Миколаївводоканал» Борис дуденко телеканалу «МАРТ».

Він наголосив, що глобальна реконструкція допоможе місту зекономити кошти на експлуатації водогону, не потребуватиме значних витрат на ремонтні роботи та виїзди комунальників.

— Нові труби на нових ділянках будуть прокладені за умовою регуляції тиску, нахилів, усе необхідне буде враховано, — сказав Борис Дуденко.

Нагадаємо, що мова йде про проект з реконструкції мереж «Миколаївводоканалу», яким займається обласна військова адміністрація. Фінансування йде з державного бюджету. У документах з оцінки впливу на довкілля при реконструкції водогону та дюкеру спочатку говорилося про знесення понад чотирьох тисяч дерев. Однак в Департаменті житлово-комунального господарства Миколаївської міської ради пояснили, що у звіті вказана кількість дерев, які лише потенційно підпадають під знесення.

Після цього у Миколаївській ОВА зазначили, що точна кількість дерев, які необхідно видалити стане відома вже під час проведення будівельних робіт. Однак їхня кількість не повинна перевищити  117 дерев.

У Миколаївській міській раді говорять, що ще не бачили проект проведенням реконструкції мереж водопостачання, який розробляють у облдержадміністрації. Однак мера міста Олександра Сєнкевича проінформували, що під ризик знесення підпадають 80 дерев.

Згодом, у Миколаївській ОВА розповіли, що замість них висадять нові. Також є ймовірність, що частину дерев можна буде перенести.

13:16, 31 серпня, 2023
View full version