У Миколаївській міськраді зміниться склад виконкому

10:50, 01 вересня, 2023

Депутати Миколаївської міської ради мають затвердити зміни у складі виконавчого комітету.

Відповідний проект рішення винесено на сесію міськради, дата проведення якої поки невідома.

В документі зазначається, що голова громадської організації «Миколаївська обласна організація Всеукраїнської організації «Союз осіб з інвалідністю України» Ольга Степаненко подала заяву про дострокове припинення повноважень члена виконкому.

У зв’язку з цим до складу виконкому буде внесено нового члена — старшу викладачку кафедри олімпійського та професійного спорту факультету фізичного виховання та спорту Чорноморського національного університету імені Петра Могили Оксану Петренко.

Нагадаємо, що у середу, 30 серпня, засідання 23 позачергової сесії Миколаївської міської ради знову довелося перенести. Не вистачило кворуму для роботи.

Після цього секретар Миколаївської міської ради Дмитро Фалько заявив, що виконав усі вимоги для результативного проведення пленарного засідання сесії і не бачить проблеми в тому, що депутати міськради отримали порядок дений, у якому було мажце 130 питань, менше ніж за добу до засідання. 

Також нагадаємо, що  засідання сесії Миколаївської міської ради 11 квітня зірвали девʼять зареєстрованих до участі депутатів, котрі не голосували питання порядку денного. Це спричинило дискусію стосовно необхідності розпуску міськради. 

Саме ця ситуація викликала дискусію серед депутатів. Зокрема, депутат Миколаївської міської ради від партії «Слуга народу» Віталій Кім запропонував розпустити депутатів міськради.

Мер Миколаєва Олександр Сєнкевич розкритикував депутатів, а депутат міськради від партії «Пропозиція» Олександр Береза запропонував колегам розглянути можливість повернення сесій в офлайн режимі.

Водночас депутат Миколаївської міської ради Артем Ільюк зробив зауваження секретарю міськради Дмитра Фалька за низьку явку депутатів на сесію.

Депутат Миколаївської міської ради, голова фракції «Пропозиція» Федір Панченко не вважає, що очний формат роботи суттєво змінить ефективність роботи комісій міськради, він не проти проведення засідань, як в офлайн, так і онлайн форматі.

В свою чергу, голова фракції «Слуга народу» в Миколаївській міській раді Тетяна Домбровська наголосила на важливості переходуроботи міськради в очний режим.

10:50, 01 вересня, 2023
View full version