НБУ презентував памʼятну монету «Воєнна розвідка України»

З нагоди Дня воєнної розвідки України Національний банк ввів в обіг пам’ятну монету присвячену героїчним воїнам-розвідникам.

Про це повідомив Національний банк України.

Презентували нову пам’ятну монету Голова Національного банку України Андрій Пишний та начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України генерал-майор Кирило Буданов.

«Успіхи та здобутки розвідників зазвичай не є загальновідомими, але прийде час і український народ обов’язково дізнається невідомі імена сучасних Героїв. Ми не можемо зараз подякувати усім розвідникам поіменно, але можемо вшанувати честь воєнної розвідки. Ця монета — присвята справжній непереможності та силі духу наших воїнів», — сказав Андрій Пишний.

На аверсі нової пам’ятної монети розміщена емблема Головного управління розвідки. На реверсі — відоме гасло воєнних розвідників латиницею SAPIENS DOMINABITUR ASTRIS (Мудрий пануватиме над зірками). У центрі композиції на тлі поверхні земної кулі зображення сови, що пронизує мечем абриси території країни-агресора.

Нагадаємо, що Національний банк до Дня Незалежності презентував нові пам’ятні монети «Сміливість бути. UA» номіналом 5 та 10 гривень.

Дивитись повну версію