ЗСУ мають успіх і закріплюються на двох напрямках біля Роботиного на Запоріжжі, — Генштаб

Українські військові продовжують рух на Мелітопольському напрямку. Мають успіхи південніше та південно-східніше Роботиного Запорізької області.

Про це йдеться у зведенні речника Генерального штабу Збройних Сил України Андрія Ковальова в ефірі телемарафону.

«Українські воїни мужньо тримають оборону, відбивши понад 10 атак в районах Роботине та Новоданилівки Запорізької області. Мали успіх у районі південніше та південно-східніше Роботиного. Закріплюються на досягнутих рубежах», — зазначив він.

Разом з тим спікер зазначив, що на Мелітопольському напрямку Сили оборони продовжують наступальну операцію. Завдають російським окупаційним військам значних втрат у живій силі та техніці.

У той же час, на Бахмутському напрямку Сили оборони продовжують вести наступальні дії південніше міста Бахмут. Закріплюються на досягнутих рубежах.

Нагадаємо, нещодавно військові 47-ї окремої механізованої бригади ЗСУ з боєм ввійшли в село Роботине Запорізької області.

Також, українські захисники звільнили частину селища Опитне біля Авдіївки, що на Донеччині.

Раніше вже повідомлялося, що українські військові продовжують просуватися на Мелітопольському напрямку. ЗСУ вдалося визволити ще 1,5 квадратні кілометри території.

Дивитись повну версію