Кремінь сподівається, що облрада на цей раз присвоїть імʼя його батька-поета обласній бібліотеці

20:50, 13 вересня, 2023

Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь закликав депутатів Миколаївської обласної ради присвоїти обласній універсальній науковій бібліотеці ім'я видатного поета, його батька Дмитра Креміня.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook з проханням не повторювати досвід попереднього голосування. 

Тоді під час засідання сесії 9 березня 14 депутатів обласної ради не підтримали рішення з перейменування. 

Омбудсмен підкреслив, що поки в Ужгороді та Львові актори миколаївського драмтеатру ставлять вистави пам'яті поета, в Миколаєві не можуть винести питання про присвоєння імені бібліотеці на розгляд депутатського корпуса.

— 14 вересня — пленарне засідання Миколаївської обласної ради, в порядку денному якої досі нема питання про присвоєння імені поета, Шевченківського лауреата Дмитра Кременя обласній бібліотеці. Натомість у статуті змінять її адресу внаслідок деколонізації: з вулиці Московської на Маріупольську. Депутати Миколаївщини, не повторюйте «досвід» голосування 9 березня. Вірю в мудрість і гідність кожного, — написав Тарас Кремінь.

Завтра депутати Миколаївської обласної ради зберуться на онлайн-засідання після тримісячної перерви.

Нагадаємо, Миколаївський академічний художній драматичний театр розпочав гастрольний тур по містам України.

Одна з вистав акторської трупи, «Земний монолог», присвячена 70-річчю Дмитра Кременя. 

Дмитро Дмитрович Кремінь був видатним миколаївським поетом, публіцистом, заслуженим діячем культури, лауреатом премії імені Тараса Шевченка. Про його смерть стало відомо 25 травня 2019 року.

20:50, 13 вересня, 2023
View full version