СБУ затримала нардепа Шуфрича за підозрою у держзраді, — Бутусов

9:51, 15 вересня, 2023

Вранці, 15 вересня, Служба безпеки України затримала народного депутата Нестора Шуфрича. Його підозрюють у державній зраді

Про це повідомив журналіст Юрій Бутусов та нардеп Олексій Гончаренко.

Нардепа зтримали у нього вдома в селі Козин Київської області. Як відомо, сьогодні у справі Нестора Шуфрича проходить понад 50 обшуків.

За даними Юрія Бутусова, нардеп є фігурантом справи російськоі шпигунської мережі, створеної співробітником ФСБ РФ та колишнім народним депутатом України Володимиром Сівковичем.

«За висновками слідства, Шуфрич за завданням Сівковича виступав на телеканалах України та Росії з метою розповсюдження російський пропаганди та просування антиукраїнської політики. Йому інкримінується державна зрада», — написав Юрій Бутусов.

Варто зазначити, що Нестор Шуфрич є членом депутатської групи «Платформа за життя та мир» та очолює комітет з питань свободи слова.

Нагадаємо, нещодавно Вищий антикорупційний суд заочно взяв під варту колишнього міністра охорони здоров'я Максима Степанова. Як відомо, НАБУ і САП підозрюють колишнього міністра у заволодінні понад 450 мільйонами гривень, коли він очолював державне підприємство «Поліграфічний комбінат «Україна».

9:51, 15 вересня, 2023
View full version