У Миколаєві капітально відремонтують обласний центр онкології: роботи оцінили у ₴9 млн

У Миколаєві за 9 мільйонів гривень планують капітально відремонтувати приміщення обласного центру онкології.

Йдеться про ті приміщення закладу, де пацієнти проходитимуть хіміотерапію та де встановлюватиметься сучасне обладнання для цього, повідомив у коментарі «НикВести» головний лікар Дмитро Лагочев.

Відповідні торги 18 вересня оголосив Департамент капітального будівництва Миколаївської ОВА. Підрядник повинен буде виконати капітальний ремонт приміщень  до 29 лютого 2024 року, зокрема встановити сучасне освітлення, вентиляційну систему, системи опалення та кондиціонування, пояснив Дмитро Лагочев.

— Буде створена так звана «чиста кімната» під певне інноваційне обладнання, принцип роботи якого — змішувач хіміотерапевтичних ліків. Апарат допомагає зменшити побічну дію на організм від агресивних ліків. Ці кімнати і це обладнання надають нам можливість проводити закриту систему створення цих розчинів. Тобто апарат проводить розмішування розчинів хіміопрепаратів й персонал майже не контактує з цим токсичним вихлопом. Це дуже добре як для пацієнтів, так і для медперсоналу. Ми вже можемо позиціонувати себе по південному регіону як перша онкоклініка, яка має можливість провести такий тип лікування для пацієнтів, — пояснив Дмитро Лагочев

Нагадаємо, в Миколаївському обласному центрі онкології з’явилося нове обладнання — близькофокусний рентген апарат. Це обладнання може видаляти доброякісні та злоякісні пухлини без хірургічного втручання. Тобто людині не потрібно буде лежати в стаціонарі та проходити післяопераційну реабілітацію.

Дивитись повну версію