Миколаївський зоопарк витратить понад ₴6 мільйонів на корм тваринам на 2024 рік

12:32, 12 жовтня, 2023

Комунальна установа «Миколаївський зоопарк» оголосила декілька тендерів на закупівлю корму для тварин на 2024 рік, загальна сума яких складає понад 6 мільйонів гривень.

Про це свідчать дані системи публічних закупівель ProZorro, пишуть «НикВести».

Відповідно до тендерної документації, 2 мільйони гривень планують витратити на закупівлю замороженої риби. Так, зоопарк планує забезпечити тварин 8,5 тисячами кілограмів рибних продуктів.

Разом з тим, на понад 3 мільйони гривень збираються закупити овочі, фрукти та горіхи. На цю суму зоопарк планує закупити близько 223 тисяч кілограмів продукції. 

Однак, на закупівлю м’яса, згідно з тендерною документацією, замовник збирається використати усього 500 тисяч гривень. Відповідно, зоопарку необхідно усього 2 тисячі кілограмів свино-яловичиного фаршу.

Варто зазначити, що у вересні минулого року Миколаївський зоопарк силами небайдужих збирав кошти на корм для тварин. Тоді на забезпечення харчування для жителів зоопарку було необхідно зібрати близько 200 тисяч гривень.

Також з початком повномасштабної війни українці почати купувати онлайн квитки до зоопарку, аби підтримати заклад. Тоді місто знаходилося під постійними обстрілами, люди не могли відвідувати зоопарк. 

В рамках серії подкастів «Рішуча Миколаївщина» вийшов випуск, присвячений Миколаївському зоопарку. Там Володимир Топчий розповів, як небайдужі люди допомогли зберегти заклад.

У квітні поточного року, на одній з комісій Миколаївської міськради він повідомив, що заклад має значне недофінансування і потреба у грошах на їжу для тварин закрита менш ніж на 50%.

До того, директор зоопарку Володимир Топчий зазначив, що вважає неправильним, що з міського бюджету пропонується направити 90 мільйонів гривень вільних коштів на освіту, а на культуру лише 5 мільйонів.

Нагадаємо, що 17 березня 2022 року Миколаївський зоопарк отримав велику гуманітарну допомогу від зоопарків Європи.

Варто також зазначити, що російський снаряд, що не розірвався, яким 27 лютого обстріляли Миколаївський зоопарк, експонуватимуть у музеї при звіринці.

12:32, 12 жовтня, 2023
View full version