Нацбанк вводить в обіг оновлену банкноту 20 гривень

Нацбанк вводить в обіг банкноти номіналом 20 гривень зразка 2018 року — з підписом голови НБУ Андрія Пишного та відображенням на них року випуску.

Як повідомляє пресслужба НБУ, банкноту випустять із 24 жовтня.

У Нацбанку пояснили, що це відбувається у межах планового випуску для забезпечення готівкового обігу банкнотами номіналом 20 гривень на заміну зношених та пошкоджених банкнот.

Банкноти перебуватимуть в обігу разом з іншими банкнотами цього номіналу попередніх років випуску та обов’язкові до приймання всіма фізичними та юридичними особами без будь-яких обмежень на всій території України, додали в НБУ.

Також зазначається, що відповідно до законодавства України на банкнотах, що вводяться в обіг у межах планового випуску, розміщується підпис чинного голови Національного банку.

Нагадаємо, що Нацбанк України з 2023 року почав виводити з обігу старі купюри номіналом 5, 10, 20 і 100 гривень. Їх замінюватимуть монетами (5 і 10 гривень) та новими купюрами (20 і 100 гривень).

Також повідомлялося, що на аукціоні Віоліті продали одну з найбільш рідкісних монет номіналом 1 копійка. Покупець виклав за неї 17 тисяч 756 гривень.

Дивитись повну версію