Збитки становлять ₴90 млрд: в Миколаївській ОВА розповіли про відновлення пошкоджених об'єктів із залученням небюджетних коштів

18:09, 30 жовтня, 2023

Внаслідок ворожих обстрілів житлової, соціальної та енергетичної інфраструктури Миколаївській області завдано збитків на 90 мільярдів гривень.

Про це під час брифінгу розповів голова Миколаївської обласної державної адміністрації Віталій Кім, пишуть «НикВести».

— Дякую іноземним партнерам, тому що дуже багато небюджетних коштів використано на відновлення. Наших грошей на відновлення дуже мало. Тільки по прямим влучанням збитки склали 90 мільярдів гривень. Тобто ніяким бюджетом навіть державними ми це не зробимо швидко, тому що пріоритети навіть зараз інші, тому ми концентруємось на співробітництві з міжнародними партнерами. У нас є ще близько 20 об'єктів, які ми плануємо відновити не за бюджетні кошти, — сказав Віталій Кім.

Станом на жовтень відновлено вже 29% об'єктів критичної інфраструктури та ЖКГ.

— Є сумарна цифра з відновлення — 29% з 12 тисяч об'єктів, але левова частина це — критична інфраструктура, медицина та ЖКГ. Дуже мало відсотків 7-12 зараз по об'єктах, які відновлюються, тому що зараз пріоритет на відновлення мостів, газу, світла. Саме на цьому ми концентрувались минулого року. Зараз ми переходимо на більш великі проекти з відновлення: там 63 школи, лікарні, — додав він.

Нагадаємо, Миколаївська область завдяки співпраці з міжнародними донорами та бізнес-партнерами є лідером з витрат коштів без додаткового залучення грошей з бюджету.

18:09, 30 жовтня, 2023
View full version