В «ЕЛУ автодоріг» заявили, що цього року ремонт Широкобальського мосту не є пріоритетним

Широкобальський міст. Фото: www.panoramio.comШирокобальський міст. Фото: www.panoramio.com

Директор комунального підприємства «ЕЛУ автодоріг» Віталій Шевченко повідомив, що на даний момент бюджет міста Миколаєва не містить коштів для ремонту Широкобальського мосту.

Про це він розповів в ефірі ТРК «МАРТ», пишуть «НикВести».

Шевченко відзначив, що міст не потребує негайного ремонту через відсутність аварійних ситуацій, хоча його стан є «зношеним».

«Міст не є аварійним, хоча вже зношений та має неприглядний вигляд. Попри те, що питання його ремонту виникало чотири роки тому, плани по реконструкції затримувалися через ряд обставин, таких як пандемія COVID-19 та повномасштабна війна», — сказав він.

Він також зазначив, що питання ремонту мосту стане актуальним лише в найближчі роки. 

«В цьому році для нашого підприємства це взагалі неактуально, оскільки ПДФО у міста було забрано, тому бюджет дуже постраждав. Наприклад, для підприємств комунальної сфери у три рази менше було заплановано бюджетних коштів, ніж зазвичай. Тому ми робимо зараз лише аварійні роботи, але цей міст — проїжджаючий, стоїть. Я вважаю, що не настільки все погано, щоб брати і перероблювати», — підкреслив Віталій Шевченко.

Нагадаємо, у Миколаєві місцеві жителі просять привести до ладу Широкобальський міст, який сполучає Центральний та Корабельний райони міста.

Нагадаємо, раніше мешканці Широкої Балки також cкаржилися на відсутність доріжок, що ведуть на міст і просили міську владу зробити тротуар від Широкобальського мосту до трамвайної зупинки.

Широкобальський міст

Нагадаємо, що лютому 2020 року депутати Миколаївської міської ради схвалили передачу на баланс «Укравтодору» Інгульського та Широкобальського мостів. Віце-мер Миколаєва Сергій Коренєв повідомив, що у держвласність Широкобальський міст прийняти не можуть, тому що він не перебуває на трасі міжнародного значення. Тоді надати допомогу у пошуку коштів на ремонт був готовий народний депутат Олександр Гайду.

Мер Миколаєва Олександр Сєнкевич розповів, що у бюджеті міста немає грошей на ремонт Широкобальського переїзду у Корабельному районі. Проект капітального ремонту мосту передбачає вартість робіт у розмірі 115 мільйонів гривень. Проте вартість його реконструкції після проходження експертизи зросла до 165 мільйонів гривень.

Дивитись повну версію