Український фотограф Євген Малолєтка переміг на премії World Press Photo: його відзначили за фото з блокадного Маріуполя

21:02, 29 березня, 2023

Український фотограф Євген Малолєтка став одним із переможців у категорії «Європа» на фотоконкурсі World Press Photo 2023. Він представив серію фотографій під назвою The Siege of Mariupol («Облога Маріуполя»).

Про це свідчать оприлюднені результати конкурсу на сайті World Press Photo.

Євген Малолєтка показав кадри наслідків російського авіаудару по пологовому будинку в Маріуполі, моментів влучань російських снарядів, жертв бомбардувань, їхні масові поховання.

За словами журі, вони були вражені, що фотограф ризикував життям, аби зафіксувати на знімках «ціну, яку цивільні платять за війну» і зробити їх «доступними для світу».

Усього на конкурсі було понад 60 тисяч робіт від 3 752 фотографів з 127 країн світу. З них журі відібрало 24 переможці, серед яких ще двоє, крім Євгена Малолєтки, показали фото з російсько-української війни.

Нагадаємо, нещодавно в Миколаївському Домі офіцерів флоту відбулася виставка художніх патріотичних плакатів «Миколаїв. Місто-герой» миколаївської ілюстраторки Юлії Поліщук. Експозиція складала 29 ілюстрацій, об’єднаних темою життя в умовах війни. Авторка представила роботи, на яких зобразила найболючіші теми для жителів Миколаєва: обстріли міста, проблеми з водою, славнозвісну  «Ялинку незламних» зі Святим Миколаєм, звільнення Херсона та Снігурівки й багато інших важливих тем. 

21:02, 29 березня, 2023
View full version