У Вознесенську відкрили «Алею пам'яті» на честь полеглих воїнів

У Вознесенську відкрили «Алею пам’яті» полеглих на війні бійців, починаючи з часів АТО. Героїв вшанували хвилиною мовчання та покладанням квітів.

Алею з фотографіями військових розмістили в парку «Першого Травня», передає кореспондент «НикВести».

Віддати шану загиблим вознесенцям прийшли їхні близькі та родичі, а також земляки. На заході були присутні мер міста Євгеній Величко та заступник голови Вознесенської РВА Іван Білоконь.

— Ця алея створена для того, щоб кожен із нас міг прийти і побачити тих людей, які віддали життя за мирне небо для нас з вами, за те, щом ми мали змогу тут знаходитись. Вклоняюсь кожній матері, кожному сину та донці, всім сім’ям, які сьогодні тут. Вклоняюсь вам!, — сказав  Євгеній Величко.

В свою чергу один із присутніх містян зазначив, що життя продовжується, та закликав шанувати пам'ять воїнів не тільки у певні дні та дати, а пам’ятати їх завжди. Також він звернувся до представників влади міста та закликав завжди йти назустріч та допомагати сім’ям полеглих Героїв.

Нагадаємо, що журналіст BBC Ендрю Хардін, який двічі відвідував Україну минулого року, написав книгу про жителів Вознесенська, які відбили наступ російських військ у березні 2022 року.

Також нагадаємо, що  2 – 3 березня у Вознесенську Збройні сили України та територіальна оборона відбилися від російських загарбників, які зайшли на територію міста. «НикВести» побували на місці битви з окупантами та дізналися про подробиці ведення бою у мера Вознесенська Євгена Величка та депутата Миколаївської обласної ради Владислава Невеселого.

Раніше повідомлялося, що 29 серпня в Миколаєві відбувся меморіальний захід з нагоди Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет та територіальну цілісність країни.

Дивитись повну версію