Фестиваль «Ноmo Ludens»: Миколаївський драмтеатр прийме на своїй сцені колективи з різних куточків України

Миколаївський академічний художній драматичний театр прийме на своїй сцені театральні колективи з різних регіонів України. На сцені театру, в рамках фестивалю «Ноmo Ludens» (Людина, що грає), відбудеться 18 театральних показів.

Про це на брифінгу розповів директор та художній керівник Миколаївського драмтеатру Артем Свистун, передає кореспондент «НикВести».

— Такою родзинкою, яка у нас є, це ХІ+І фестиваль, ми не називали його 13 фестивалем, але «Ноmo Ludens» повертається, відроджується. Вже є підтвердження, що різні театри приїдуть у Миколаїв, — розповів він.

Фестиваль проходитиме у трьох форматах: на сцені у Миколаївському театрі, на сценах інших театрів-учасників в Україні та за кордоном, а також в онлайн-режимі.

Окрім вітчизняних колективів, у фестивалі візьмуть учать театрали з інших країн: Грузії, Польщі, Литви, Болгарії та Молдови. За словами Артема Свистуна, зі зрозумілих причин, іноземні колеги не показуватимуть свої вистави на українських майданчиках.

Нагадаємо, 1 жовтня у Миколаївському академічному художньому драматичному театрі відкриють Велику залу, яку відновили після російської атаки у вересні минулого року.

У пам’ятку архітектури 19 століття влучила ворожа ракета С-300. Зараз драмтеатр поступово відновлюється та навіть приймає глядачів. Як сьогодні виглядає історична будівля, дивіться у фоторепортажі «НикВести».

Дивитись повну версію