Понад ₴20 млн — приблизна сума збитків від російського удару по Миколаївському драмтеатру

Приблизна сума збитків внаслідок російської атаки по Миколаївському академічному  художньому драматичному театру склала понад 20 мільйонів гривень. 

Директор театру Артем Свистун наголосив, що до цього часу, майже через рік після удару, не можна назвати точну суму збитків, передає кореспондент «НикВести».

Це пов’язано з тим, що до сьогоднішнього дня, під час ремонту та відновлення драмтеатру, працівники виявляють моменти, від яких сума постійно збільшується.

— Коли ми оговталися після 22 вересня, то було перше підбиття підсумків, яке показало приблизну суму — 10 мільйонів гривень. Це саме пошкодження будівлі. Коли ми звернулися до проектно-кошторисної документації, ми зрозуміли, що лише на 8 мільйонів пошкоджені вікна, дах та двері. Коли ми звернулися до нашої котельні, де повністю знищені два котли, виявилося ще понад 4 мільйони. Тому, поки остаточної суми збитків, які завдав ракетний удар немає, — розповів він на брифінгу.

Як відомо, 22 вересня 2022 року Миколаївський академічний художній драматичний театр постраждав від російської атаки. У пам’ятку архітектури 19 століття влучила ворожа ракета С-300. Зараз драмтеатр поступово відновлюється та навіть приймає глядачів. Як сьогодні виглядає історична будівля, дивіться у фоторепортажі «НикВести».

Дивитись повну версію