У Миколаєві відбулася премʼєра вистави «Родина напрокат», гроші з якої підуть на підтримку Херсонського театру

У Миколаївському національному академічному українському театрі драми та музичної комедії 8 вересня відбулася вистава «Родина напрокат». Роботу режисера Євгенія Резніченка представили в рамках 25-го Міжнародного фестивалю «Мельпомена Таврії».

Гроші з проданих квитків підуть на розвиток та підтримку Херсонського театру, передає кореспондент «НикВести».

Директор миколаївського муздраму Микола Берсон розповів, що їх театр єдиний в Україні, який бере участь у фестивалі «Мельпомена» 25 років.

Також він повідав сюжет представленої вистави:

— Це лірична комедія про роздуми, про сімʼю, про самотність та спілкування в родині. Людина, яка все життя була не зовсім щаслива, хоче купити собі трішки щастя, друзів, жінку, доньку. Він краде гроші і створює уявний світ для себе, — розповів Микола Берсон.

Керівник літературно-драматургічної частини Богдан Головченко розказав, що миколаївський муздрам театр у квітні цього року, за сприяння Миколаївської обласної державної адміністрації управління культури, взяв участь у 10 міжнародному театральному фестивалі українського театру в Кракові «Схід — Захід».

— Ми розповідали в Кракові про Миколаїв, про те, як місто переживає ті руйнування, які завдає Росія під час повномасштабного вторгнення. Розповідали про боротьбу миколаївців, про захист ЗСУ, про ту боротьбу, яку вони ведуть за Україну в тому числі за допомогою вистав. Тому якщо ми кажемо про театральні фестивалі за кордоном, наприклад, вони несуть функцію культурної дипломатії і втому числі встановлення нових творчих, культурних і мистецьких зв'язків, — зазначив Богдан Головченко.

Також він додав, що це сприяє створюванню нових вистав і залученню режисерів з Європи.

— Тому фестивалі на нашу думку сьогодні потрібні, вони в тому числі привертають увагу до тих проблем, які існують, — підсумував Богдан Головченко.

Нагадаємо, перший всеукраїнський фестиваль музичних премʼєр «Мельпомена Таврії» відбувся у 1999 році. Вистави театрів-учасників проходили одночасно на сцені Херсонського та Миколаївського театрів, але згодом проводився виключно у Херсоні. За словами директора Миколаївського національного академічного українського театру драми та музичної комедії Миколи Берсона, вони все одно кожен рік брали участь у фестивалі.

На сцену миколаївського муздрам театру фестиваль «Мельпомена» повернувся у 2018 році.

Дивитись повну версію