На Миколаївщині облаштували 402 «Пункти Незламності»

З 1 жовтня у Миколаївській області функціонують 402 «Пункти Незламності», які покликані забезпечити потреби населення у випадку екстрених ситуацій внаслідок обстрілів російською армією критичної інфраструктури України.

Про це розповіла директорка департаменту соціального захисту населення Миколаївської ОВА Оксана Єльчієва, передає кореспондент «НикВести».

— Під час постійних обстрілів ворогом об’єктів критичної інфраструктури, надважливим є питання забезпечення роботи «Пунктів Незламності» для мешканців області, — сказала вона.

За словами директорки департаменту, сьогодні у Миколаївській області функціонують як стаціонарні, так і мобільні «Пункти Незламності», що облаштовані у наметах або транспортних засобах.

— Перед тим, як цього року запускали усі пункти, вони пройшли перевірку до 1 жовтня. В ході перевірок було з’ясовано, що потрібно доукомплектувати деякі пункти рядом засобів, і на даний час ті, що функціонують, облаштовані усім необхідним, — зазначила Оксана Єльчієва.

Вона також розповіла, що інформацію про розташування «Пунктів Незламності» можна дізнатися в органах місцевого самоврядування.

Нагадаємо, у Миколаєві в грудні 2022 року запрацював унікальний «Пункт незламності» з мобільною пекарнею.

Як відомо, за перший тиждень роботи пунктів по Україні ними скористалися понад 62 тисячі людей.

Дивитись повну версію