Україна та Італія співпрацюватимуть у розвитку відновлюваної енергетики

11:44, 04 грудня, 2023

Міністерство енергетики України та Міністерство навколишнього середовища та енергетичної безпеки Італії підписали меморандум про спільний розвиток відновлюваної енергетики.

Про це повідомляє пресслужба міністерства енергетики.

Зазначається, що згідно з підписаним документом, міністерства співпрацюватимуть у сфері енергетичного переходу і відновлюваних джерел енергії.

Відповідний документ був підписаний заступницею міністра енергетики Світланою Гринчук і віцеміністеркою міністерства навколишнього середовища Італії Ваннією Ґава у межах Конференції ООН зі зміни клімату COP28, що триває у Дубаї.

Згідно з меморандумом, сторони планують співпрацю у таких сферах інтересів:

  • передача технологій та розбудова потенціалу у секторі відновлюваної енергії та енергоефективності;
  • обмін найкращими практиками та знаннями в енергетичному переході та інноваційних технологіях у процесі декарбонізації;
  • прискорення розгортання та використання відновлюваного водню, екологічно чистого біогазу та біометану;
  • посилення участі громадськості та обмін передовим досвідом в управлінні енергетичною системою, включно з редакцією Національного енергетичного та кліматичного планів (NECP).

Нагадаємо, що Єврокомісар з питань енергетики Кадрі Сімсон анонсувала грантовий внесок Єврокомісії до Фонду підтримки енергетики України розміром понад 50 мільйонів євро.

Раніше повідомлялось, що Україна замовила 100 високовольтних трансформаторів на випадок зимових обстрілів.

11:44, 04 грудня, 2023
View full version