РФ стверджує, що не має відношення до удару по Одеському порту, — Міноборони Туреччини

Російська Федерація заявила турецькій стороні про те, що нібито не має відношення до сьогоднішнього ракетного удару по Одеському порту.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на турецькі ЗМІ.

Як заявив міністр оборони Туреччини Хулусі Акар, після ракетного удару міністр оборони Олексій Резніков передав інформацію про те, що один з ударів припав поруч зі сховищем зерна.

— У контакті, який ми встановили з Росією, росіяни сказали нам, що вони не мають абсолютно ніякого відношення до цього нападу і що вони дуже уважно і детально вивчають питання. Той факт, що такий інцидент стався відразу після угоди з відвантаження зерна, нас дуже турбує, - додав він.

Раніше стало відомо, що в Одеському порту, по якому сьогодні вдень війська РФ завдали ракетних ударів,  знаходилось зерно, яке очікувало відправку на експорт.

Відзначимо, що Одеський порт є в списку об'єктів, через які мають відвантажувати зерно для вивозу на експорт, згідно з угодою про розблокування портів, яку підписали Україна, Туреччина та ООН.

В Міністерстві закордонних справ заявили, що ракетний удар росіян по порту — плювок Володимира Путіна в обличчя генсеку ООН та президентові Туреччини.

В Організації об'єданих націй відреагували на удари російських військ по порту Одеси, звідки мали відправляти зерно на експорт.

Дивитись повну версію