У Миколаєві відновлять багатоквартирний будинок на Крилова до кінця цього року, який пошкоджено через російську агресію

13:53, 28 вересня, 2023

У Миколаєві тривають роботи з відновлення пошкоджених російськими обстрілами будинків.

Про це повідомляє Миколаївська міська рада.

Зазначається, що у багатоповерхівці на вулиці Крилова, вже розпочали ремонтні роботи, які планують завершити до кінця року. Після цього мешканці зможуть повернутися до своїх квартир. 

За словами заступника директора – начальник управління планування та тендерно-договірної роботи департаменту ЖКГ Артема Сапожника, нині вже близько 60% робіт виконано. 

«Так, у першу чергу підрядник узявся до робіт з ремонту покрівлі – вона є одним з найбільш пошкоджених елементів в цьому будинку. Плануємо до настання дощів завершити покрівлю. Паралельно виконуємо роботи з посилення монтажу міжкімнатних та міжквартирних плит, перекриття безпосередньо у квартирах, які зазнали найбільших пошкоджень. Термін виконання робіт – по листопад поточного року», — розповів Артем Сапожник

Технічне обстеження одного з пошкоджених будинків на вулиці Крилова показало, що його можна відновити шляхом капітального ремонту. Департамент ЖКГ замовив проєктно-кошторисну документацію та провів процедуру закупівлі. Після чого підрядник приступив до виконання ремонтних робіт.

Нагадаємо, у Миколаєві розпочали відновлення першої пошкодженої багатоповерхівки коштом міського бюджету. Йдеться про будинок на Крилова, в який влітку 2022 року влучила російська ракета.

До того ж, росіяни вдарили ракетами по будинку на Крилова, 8, 17 червня 2022 року. Тоді одна людина загинула на місці. Ще шестеро постраждали. 

У квітні 2023 року Департамент житлово-комунального господарства міської ради оголосив тендер на капітальний ремонт цього будинку, однак спершу підрядника не знайшли і довелося оголошувати повторні торги вже у травні

Раніше також повідомлялося, що на відновлення пошкоджених внаслідок російських обстрілів багатоповерхівок з бюджету Миколаєва виділили 40 мільйонів гривень

13:53, 28 вересня, 2023
View full version