Вибух палива у Нагірному Карабаху: виявлені останки 170 людей

19:11, 29 вересня, 2023

На місці вибуху на складі пального у Нагірному Карабаху станом на зараз цей час виявлено останки 170 людей.

Про це повідомляють «Новости-Армения».

«Рятувальні групи, які працюють на місці потужного вибуху на складі пального у Нагірному Карабаху, продовжують пошуки. На сьогодні на цій території було виявлено та доставлено до Бюро судово-медичної експертизи загалом 170 тіл і останків. Особисті речі перевезено до оперативного штабу», — повідомили місцеві рятувальники.

Зазначається, що тіла та останки будуть перевезені до Вірменії для встановлення осіб за допомогою ДНК-тестів.

Нагадаємо, увечері 25 вересня під Степанакертом в Нагірному Карабаху вибухнула цистерна з паливом. До медичних центрів та медпунктів доправили загалом 290 постраждалих.

Як відомо, 19 вересня Азербайджан заявив про початок «локальних антитерористичних заходів» у невизнаному Нагірному Карабаху, який вважається міжнародно визнаною частиною Азербайджану. Це відбулося після  звинувачень Вірменії «в організації теракту та загибелі військових».

Вірменія у відповідь відмовилася спрямовувати туди свою армію. Таким чином країна погодилася, що це є територією Азербайджана. За це народ виступив із жорсткою критикою влади, зокрема прем'єра Нікола Пашиняна. На вулицях Єревана розпочалися протести.

Євросоюз оголосив пакет гуманітарної допомоги на 500 мільйонів євро для підтримки людей, які постраждали внаслідок бойових дій у Нагірному Карабаху.

19:11, 29 вересня, 2023
View full version