На Миколаївщині лісові землі вартістю майже ₴990 млн повернули державі

14:55, 06 жовтня, 2023

На Миколаївщині прокуратура відстояла повернення державі земельної ділянки площею 67,6 гектарів та вартістю 990 мільйонів гривень.

Про це повідомили в Миколаївській обласній прокуратурі.

Відомо, що колишня Доманівська райдержадміністрація та Держгеокадастр в області при формуванні ділянки сільськогосподарського призначення та передачі її у власність територіальної громади, незаконно включили до її складу землі лісового фонду, які перебували у постійному користуванні державного підприємства «Веселинівське лісове господарство» (на цей час ДСГП «Ліси України»).

Внаслідок цих незаконних дій ділянка лісового фонду вибула з постійного користування спеціалізованого держпідприємства та, всупереч прямої заборони на її вилучення з державної власності, передана у комунальну власність під виглядом земель сільськогосподарського призначення.

На виконання рішення суду нерухоме майно 03.10.2023 внесено відомості про право власності облдержадміністрації на спірну ділянку та про припинення прав Мостівської сільської ради на неї.

Так, права державного лісогосподарського підприємства на постійне користування ділянкою лісового фонду поновлені.

Раніше повідомлялося, що миколаївська прокуратура через суд намагається повернути у державну власність лісові ділянки площею 900 квадратних метрів та вартістю понад 800 тисяч гривень.

14:55, 06 жовтня, 2023
View full version