У спільників Дубінського проводять обшуки щодо організації схеми для «ухилянтів»

13:22, 01 листопада, 2023

Правоохоронці проводять обшуки у спільників депутата Олександра Дубінського, якому закидають організацію схеми для «ухилянтів».

Про обшуки повідомили СБУ та ДБР

За даними слідства, депутат у змові з іншими організував незаконний виїзд за кордон брата своєї цивільної дружини. Той намагався виїхати з території України до Молдови на машині.

Для перетину держкордону він надав документи, внесені в систему «Шлях» — витяг з розпорядження Київської обласної військової адміністрації про виїзд за межі України водіїв, що здійснюють перевезення для потреб ЗСУ та інших формувань.

Відомо, що дозвіл чоловік отримав на замовлення Вишгородської районної військової адміністрації на підставі клопотання громадської організації «Медіаоборона». Сам «родич» пізніше засвідчив, що не обізнаний з діяльністю цієї громадської організації.

За даними слідства, насправді чоловік за вказівкою народного депутата мав прибути до Кишинева, де мав чекати подальших інструкцій щодо перегону особистого елітного авто депутата з автостоянки міжнародного аеропорту Кишинева до Відня.

СБУ додає, що частину документів, необхідних для втечі «клієнтів» за межі України, депутат зберігав у свого колишнього помічника — депутата Київської обласної ради 8-го скликання, а також у свого близького родича.

Слідчі проводять обшуки за місцями роботи та проживання фігурантів схеми. Крім того, серед адрес проведення слідчих дій — офіс ГО, де розташована приймальня депутата.

Нагадаємо, що зранку 1 листопада правоохоронці проводять обшуки у позафракційного народного депутата Олександра Дубінського.

У четвер, 10 серпня, Печерський райсуд Києва обрав запобіжний захід народному депутатові Олександру Дубінському у вигляді особистого зобов'язання на два місяці — до 8 жовтня.

Раніше повідомлялося, що народний депутат Олександр Дубінський у коментарі журналістам заявив про політичне переслідування.

13:22, 01 листопада, 2023
View full version