Апеляція підтвердила законність дій управління будівельного контролю Миколаєва, який оштрафував підприємців за ремонт супермаркету

12:45, 06 листопада, 2023

Одеський апеляційний суд залишив дійсним штраф у розмірі 839 тисяч 900 гривень у бюджет Миколаєва з підприємств, які порушили містобудівне законодавство при реконструкції супермаркету.

Про це «НикВести» повідомили в управлінні ДАБК Миколаївської міської ради.

Мова йде про супермаркет «АТБ» по вулиці Космонавтів, 76,1 в Інгульскому районі Миколаєва.

До початку збройної агресії російської федерації проти України, управлінням державного архітектурно-будівельного контролю Миколаївської міської ради проводилась позапланова перевірка щодо дотримання вимог чинного містобудівного законодавства України у приміщеннях магазину «АТБ», розташованого у чотирнадцятиповерховому житловому будинку в Інгульському районі Миколаєва. 

За матеріалами справи, у червні 2021 року, після проведення заходів державного архітектурно-будівельного контролю, замовника будівництва, ТОВ «Ріал Істейт», та підрядника, ТОВ «ДІ КОР-БУД», оштрафували за порушення законодавства у сфері містобудівної діяльності. До місцевого бюджету було сплачено штраф у розмірі 839 тисяч 900 гривень.

Після незгоди з цим рішенням, ТОВ «Ріал Істейт» та ТОВ «ДІ КОР-БУД» звернулися до суду. Проте у серпні та вересні 2023 року, апеляційний адміністративний суд відхилив їх позови.

Суд апеляційної інстанції під час розгляду цих справ звернув особливу увагу на той факт, що невиконання містобудівними суб'єктами будівельних робіт з врахуванням вимог містобудівного законодавства України створює додаткові ризики для безпеки відвідувачів та працівників магазину через можливі негативні наслідки руйнування будівлі.

У листопаді 2021 року повідомлялось, що робота супермаркету «АТБ» у будинку на вулиці Космонавтів, 76/1, у Миколаєві може призвести до незворотних наслідків: 14-поверхова будівля ризикує повністю обвалитися, і зачепити при цьому будівлі поблизу.

12:45, 06 листопада, 2023
View full version