РФ обстріляла енергетику України: знеструмлення були в 11 областях, зокрема й на Миколаївщині

Наслідки ракетного удару на ТЕС, фото ілюстративнеНаслідки ракетного удару на ТЕС, фото ілюстративне

Внаслідок російського обстрілу 25 вересня 11 українських областей зазнали знеструмлення. Світла не було у Миколаївській, Одеській, Херсонській, Дніпропетровській, Донецькій, Київській, Полтавській, Івано-Франківській, Сумській, Харківській та Чернігівській областях.

Як повідомили у Міненерго, в Одеській області під час повітряної тривоги вимикалась повітряна лінія, при цьому знеструмлювались підстанції та побутові споживачі, а також один з обʼєктів знижував навантаження. Живлення вже відновили.

У Київській та Івано-Франківській областях внаслідок атаки БПЛА по території підстанцій було пошкоджено обладнання та виникло загорання, що призвело до знеструмлення побутових споживачів.

Тривають роботи з ліквідації наслідків атаки, живлення частково відновили, йдеться в повідомленні.

У Дніпропетровській області внаслідок обстрілу території підстанції виникло займання, при цьому вимикалась повітряна лінія. Споживачі не знеструмлювались. Загорання ліквідували. 

У Чернігівській області внаслідок ворожих обстрілів знеструмлювались побутові споживачі. Загалом без електропостачання залишались 1484 абоненти.

Нагадаємо, раніше французьке видання Le Monde з посиланням на власні джерела писало, що Україна та Росія начебто вели таємні переговори щодо укладення угоди про взаємне припинення ударів по енергетичній інфраструктурі, однак операція Збройних сил України в Курській області зірвала ці плани.

У ВВС прогнозують, що взимку українці можуть проводити до 20 годин на день без світла та опалення.

Водночас, за словами міністра енергетики Германа Галущенко, робити наразі якісь прогнози щодо складності наступної зими для енергетики України недоцільно. На його думку, зараз ніхто не зможе сказати з якою генерацією Україна опиниться взимку: «Насправді виглядає все втішно, тому що система, незважаючи на російські удари, є цілісною»

Дивитись повну версію