Росіяни вдарили по супермаркету у Костянтинівці: 11 загиблих, 37 поранених

ОНОВЛЕНО 15:30: Внесено зміни щодо кількості постраждалих та змінено заголовок. 
Удар по Костянтинівці, Фото із соцмережУдар по Костянтинівці, Фото із соцмереж

Російські війська сьогодні, 9 серпня, обстріляли Костянтинівку на Донеччині. Є влучання у супермаркет. Вже відомо про 11 загиблих та 37 поранених.

Інформацію про удар по місту підтвердив «Суспільному» начальник МВА Сергій Горбунов.

Місцеві ЗМІ публікують кадри пожежі у супермаркеті.

Голова Донецької ОВА Вадим Філашкін повідомив, про поранення щонайменше семи людей.

«Росіяни обстріляли місто зі ствольної артилерії, влучили у супермаркет. Це черговий цілеспрямований удар по місцю скупчення людей, черговий акт терору від росіян. Один із поранених перебуває у важкому стані, йому надають необхідну медичну допомогу», — написав він.

За його словами, на місці працюють поліція, рятувальники, медики та всі відповідальні служби. Остаточні наслідки обстрілу встановлюються.

Удар по Костянтинівці, фото опублікував Вадим ФілашкінУдар по Костянтинівці, фото опублікував Вадим Філашкін
Удар по Костянтинівці, фото опублікував Вадим ФілашкінУдар по Костянтинівці, фото опублікував Вадим Філашкін

«Костянтинівка, Донецька область. Удар російських терористів по звичайному супермаркету та пошті. Люди під завалами. Триває рятувальна операція, і буде зроблено все, щоб врятувати людей. Станом на цей час відомо про 4 загиблих. Мої співчуття рідним та близьким. Щонайменше 24 людини поранено», — написав Володимир Зеленський.

Нова Пошта повідомила, що загарбники влучили у торгівельний центр, де знаходилось вантажне відділення пошти.

«Всі наші співробітники живі, один колега отримав контузію — йому надається вся необхідна допомога. На жаль, є постраждалі серед населення. Попередньо — частина посилок вціліла. Оціночна вартість знищеного вантажу буде компенсована клієнтам у повному обсязі», — повідомили у Новій пошті.

Фото: з Фейсбуку Нової ПоштиФото: з Фейсбуку Нової Пошти

Пізніше у МВС повідомили, що 10 людей загинули та ще 35 поранені. Також пошкоджені житлові будинки, магазини, більше десятка автомобілів. Згодом кількість поранених зросла до 37, а кількість загиблих до 11.

Нагадаємо, вночі 9 серпня над Миколаївською областю в результаті роботи протиповітряної системи було знищено сім БпЛА типу «Shahed 131/136». Зазначимо, що впродовж доби 8 серпня територія регіону 5 разів перебувала під атакою російської армії.

Дивитись повну версію