У ДОФі відкрили виставку плакатів про рік війни «Миколаїв. Місто-герой»

12:44, 11 березня, 2023

У п'ятницю, 10 березня, в Миколаївському Домі офіцерів флоту відбулася виставка художніх патріотичних плакатів «Миколаїв. Місто-герой» миколаївської ілюстраторки Юлії Поліщук.

Про це повідомляє кореспондент «НикВести».

Виставка була проведена в рамках Дня відкритих дверей, метою якого було показати усім охочим, що зараз відбувається у Домі офіцерів флоту, адже саме це місце з перших днів війни стало одним з найбільших гуманітарних штабів Миколаєва і сьогодні залишається осередком волонтерського руху.

Авторка виставки Юлія Поліщук у своїх роботах передала свої емоції, які переживала протягом року війни. За словами авторки, її творчі роботи – це результат першого враження від якоїсь події.

— Майже від першого дня я почала створювати роботи, які були реакцією на ті події, які з нами відбувалися. Щось сталося, а я вже за кілька годин одразу малювала. У мене є усього декілька робіт де була ідея і я її відкладала і домальовувала, – розповідає Юлія Поліщук.

Експозиція складає 29 ілюстрацій, що об’єднані темою життя в умовах війни. Авторка представила роботи, на яких зобразила найболючіші теми для жителів Миколаєва: обстріли міста, проблеми з водою, славнозвісну  «Ялинку незламних» зі Святим Миколаєм, звільнення Херсона та Снігурівки й багато інших важливих тем. 

З проведенням виставки Юлії Поліщук допомагала гуманітарна команда ДОФу. Одним з тих, хто підтримав ілюстраторку, став миколаївський волонтер і артист Володимир Алексєєв. Чоловік розповідає, що хоче, щоб в майбутньому Будинок офіцерів флоту став культурним осередком Миколаєва.

Волонтер та артист Володимир Алексєєв

Сьогодні в ДОФі працює близько 50 волонтерів. Щодня гуманітарний штаб відкритий з 10:00 до 16:00. Кожного дня тут отримують гуманітарну допомогу близько 300 миколаївців.

Фото: Катерина Середа

12:44, 11 березня, 2023
View full version