Сєнкевич про подальшу долю районних адміністрацій у Миколаєві: «Питання поки відкрите»

Питання існування районних адміністрацій у Миколаєві залишається відкритим. Поки що у міській раді немає єдиної думки про їхню подальшу долю.

Про це в ефірі програми «Добрий вечір» розповів міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич.

Остаточне рішення про ліквідацію чи збереження районних адміністрацій буде ухвалено депутатами після вивчення досвіду інших українських міст.

— Я думаю, що в процесі обговорення з депутатами ми дійдемо обопільної думки. Покажемо, які приклади успішних міст, як вони працюють. Питання поки що відкрите. Не можу сказати, що їх буде ліквідовано чи трансформовано, — сказав Олександр Сєнкевич.

Мер згоден з тим, що структура Миколаївської міської ради потребує зміни, оскільки в рамках реформи децентралізації місцева влада отримала додаткові повноваження, а для їх виконання потрібні додаткові люди.

Він також розповів, що районні адміністрації на локальному рівні займаються дорогами, парками та освітленням, що є розширенням функцій Департаменту ЖКГ. Однак ця робота іноді потребує додаткового контролю, оскільки виконується недостатньо якісно.

— Є поняття — дублювання функцій, а є розширення функцій. Наприклад, у нас Департамент ЖКГ та адміністрація (районна, — прим.) роблять дороги, доглядають зелені насадження, пиляють дерева, роблять освітлення. Прийнято таке рішення, що Департамент ЖКГ працює магістральними вулицями, великими парками, скверами, районні адміністрації займаються дрібними зонами внутрішньоквартальними, проїздами, освітленням внутрішньоквартальним та приватним сектором. Бачимо, що не завжди ця робота виконується добре та правильно, бачимо, що потрібно встановлювати додатковий контроль, – розповів Олександр Сєнкевич.

Нагадаємо, під час пленарного засідання сесії, 24 грудня, Миколаївська міська рада затвердила склад виконавчого комітету.

Дивитись повну версію