Мер Миколаєва Сенкевич розповів, яку зарплату одержують його заступники під час війни

Заступники міського голови Миколаєва сьогодні одержують близько 45 тисяч гривень заробітної плати. У той же час, усім працівникам мерії через війну довелося урізати платню.

Про це в інтерв'ю виданню "Страна" розповів міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич.

— Близько 45 тисяч гривень (отримують заступники, — прим.). Є люди, яким я без докору совісті ставлю хорошу зарплатню. Це ті люди, які в перші місяці виїжджали до зони бойових дій та витягували кинуту російську техніку. В умовах війни вони ефективні та працюють 24/7. Якщо після війни люди будуть злі на мене за такі дії, мені буде простіше не піти на вибори, аніж бути з цими працівниками у важких ситуаціях нечесним. На жаль, більшість людей оцінюють не тому, що ви зробили, а тому, що не зробили, — розповів Олександр Сєнкевич.

Олександр Сєнкевич також зазначив, що чиновникам мерії Миколаєва через війну довелося урізати зарплату. Частина з них, за його словами, «перебувають у простої».

— Її обрізали всім, до того ж, частина наших співробітників перебуває в простої. Має бути розуміння, що коли ми починаємо будувати нову державу, то топ-менеджери у цьому будівництві мають бути люди, які не думатимуть, як вкрасти, працюючи за 15 тисяч гривень. Це мають бути фахівці, які розумітимуть, що якщо вони підуть в управління територіями, а не приватний бізнес, вони отримають більше — як це колись було в Сінгапурі, — сказав Олександр Сенкевич.

Як повідомлялося, раніше Олександр Сенкевич вручив почесну грамоту міської ради Олександру Брижатому, який зараз обіймає посаду заступника директора комунального підприємства «Миколаївські парки» — «за активну життєву позицію, сумлінну плідну працю, вагомий особистий внесок у вирішення питань життєдіяльності територіальної громади нагоди Дня Конституції України».

Дивитись повну версію