Знищили російську позицію ППО та укріплення, — Арестович про результати «прильоту» по Антонівському мосту в Херсоні

ЗСУ знищили позицію російської ППО біля Антонівського мосту в Херсоні, а також укріплення, де знаходились військові, що його охороняли. Про це повідомив радник голови Офісу президента Олексій Арестович.

На його думку, дії ЗСУ щодо Антонівського мосту призведуть до того, що росіяни не зможуть його використовувати для транспортування озброєння.

— Якщо буде поставлене завдання, я думаю, як мінімум, ми зуміємо зробити так, що мостом не захочеться їздити російській техніці та особовому складу. Розвалимо чи ні, але те, що вони не зможуть його використовувати — цілком можливо. І це буде «півпісця», які підійшли. Бо залишиться Новокаховська гребля. А що буває на Новокаховській греблі — ми вже тиждень спостерігаємо, що буває з Новою Каховкою під час спроби накопичити там озброєння перед мостом, після мосту, на греблі. Там російські літаки валяться, можна уявити, яка там обстановка. І тоді все це правобережне угруповання починає різко сумувати і зависати. І це дуже добре, - сказав Олексій Арестович.

— Щоправда, поряд із Антонівським мостом пішохідно-автомобільним мостом є ще залізничний. Але пускати ешелони скільки-небудь завантажені залізничним мостом, коли розвалюють автомобільний — це дуже погана витівка. Ешелон - здоровенна хрінь, по ній не промахнешся. І одразу збитки дуже великі. Тому, я думаю, що зараз російське командування чухає ріпу просто з такою силою, що вона вже продерла до кісток, тому що за втрату плацдарму по голівці не погладять, а він не те, що прямо повис на ниточці, але тенденція дуже певна щодо проблем із постачанням для цього напряму. Тож там прогноз досить сприятливий, - розказав Олексій Арестович під час прямого ефіру з Марком Фейгіним.

Нагадаємо, російські окупанти показали відео, на якому видно дірки від «прильотів» по Антонівському мосту в передмісті Херсона. Це один із двох мостів через Дніпро біля захопленого росіянами обласного центру. Місто розташоване на правому березі річки, його пов'язують із лівобережжям два мости, які прокладені за містом на сході: Антонівський автомобільний – за 3,8 км від міської межі та Антонівський залізничний – ще за 6 км на схід. Про вибухи у Херсоні приблизно опівдні 19 липня повідомляли місцеві жителі у соцмережах.

Дивитись повну версію