МЗС РФ визнало вчорашню атаку на Одесу, хоча Туреччині російські дипломати розповідали протилежне

Представниця МЗС РФ Марія Захарова відкрито заявила, що Росія вчора вдарила ракетами по Одесі. Проте ще вчора міністр оборони Туреччини казав, що з Москви запевняли його про непричетність до атаки по порту.

Офіційна позиція РФ як держави розміщена на сторінці Захарової.

Помічниця міністра іноземних справ Росії Ларова написала, що цією атакою Кремль начебто не порушив підписанного наприкінці робочого тижня договору про відкритий експорт зерна з України.

— Ракети «Калібр» знищили об'єкт військової інфраструктури одеського порту, високоточним ударом відправивши український військовий катер за улюбленою київським режимом адресою, — із заяви російського МЗС.

Раніше стало відомо, що в Одеському порту, по якому сьогодні вдень війська РФ завдали ракетних ударів,  знаходилось зерно, яке очікувало відправку на експорт.

Відзначимо, що Одеський порт є в списку об'єктів, через які мають відвантажувати зерно для вивозу на експорт, згідно з угодою про розблокування портів, яку підписали Україна, Туреччина та ООН.

В Міністерстві закордонних справ заявили, що ракетний удар росіян по порту — плювок Володимира Путіна в обличчя генсеку ООН та президентові Туреччини.

В Організації об'єданих націй відреагували на удари російських військ по порту Одеси, звідки мали відправляти зерно на експорт.

Дивитись повну версію