Росіяни намагалися йти у наступ біля Давидового Броду на Херсонщині, — Арестович

На Херсонському напрямку найгостріша ситуація сьогодні у Високопіллі та біля Давидового Броду.

Про це йшла мова у сьогоднішньому ефірі радника голови ОП Олексія Арестовича з Марком Фейгіним, пишуть «НикВести».

Олексій Арестович повідомив, що росіяни намагалися наступати південніше Давидового Броду: на Білу Криницю, Білогорку та Андріівку, але ЗСУ відбили ворожий наступ: «Наші зробили там невеличкий плацдарм і радісно його утримують. Росіяни намагалися контратакувати, але не дуже їм це вдалося».

Що стосується Високопілля, Олексій Арестович зазначив, що наразі ситуація з обох сторін зрівнялася й тепер все залежить від того, хто перший підтягне резерви. 

— Росіяни перекинули туди артилерію і авіацію, нанесли авіаудар, артилерійський удар по нашій піхоті. Там обстановка вирівнялась. Вони не можуть контратакувати і робити будь-які активні дії, а ми не можемо взяти. Хто перший резерви підтягне, той і молодець, той і переміг, – каже радник. 

Він також додав, що окупанти перекидають «достатньо велику» кількість військ на Херсонському напрямку: «Вже протягом трьох діб. Туди пішли машинки, техніка, ППО. Йдуть вони переважно через Новокаховську дамбу».

Нагадаємо, під час кількаденного закриття Миколаєва, про яке раніше повідомляв голова Миколаївської ОВА Віталій Кім, військові разом з поліцією будуть відпрацьовувати навички щодо захисту міста.

Дивитись повну версію