Директор облтеплоенерго подякував миколаївцям: Рівень платежів 77%

Директор комунального підприємства «Миколаївоблтеплоенерго» Микола Логвінов заявив, що мешканці міста добре платять за комунальними платежами. За його словами, за тепло рівень платежів становить 76 – 77%. Торік у цей період цей показник дорівнював 80%.

Про це Микола Логвінов розповів під час інтерв'ю на телеканалі НІС-ТВ.

— Миколаївці платять дуже добре. Незважаючи на війну, рівень платежів 76 – 77%. Є звернення від людей, які кажуть, що поїхали, евакуювалися, тож на мені налічуйте. Але це одиниці. Я вдячний миколаївцям, які платять. Ці гроші ми платимо за газ, електроенергію, ми платимо за транспортування газу, ми платимо нашим людям зарплату, купуємо труби. Без фінансового ресурсу ми не зможемо підготувати місто, зберегти ті комунікації, котельні, які є. Плюс, без цього ресурсу наші супутні партнери Миколаївгаз, Обленерго не зможуть виконувати свої функції. Миколаївці молодці, вони платять. Так, у минулому році на цей період було 80%. Так, менше платять, але в той же час у нас поки що є ресурс для виконання наших завдань, - сказав Микола Логвінов.

За його словами, наразі дебіторська заборгованість підприємства становить близько 215 мільйонів гривень, з яких до 135 мільйонів гривень – це борги населення за нинішній період.

— Із боргами сьогодні там близько 215 мільйонів гривень. З них близько 132 – 135 мільйонів – це борги цього періоду по населенню. Решта – це борги минулих років. Але ми роботу ведемо, так, ми не подаємо до судів, працює абонентський відділ, ми обдзвонюємо людей, розмовляємо. Поки що результат є. Я розумію, що на початок опалювального сезону ми не закриємо ці борги, у нас є план дій, – сказав Микола Логвінов.

Директор «Миколаївоблтеплоенерго» зазначив, що найбільша проблема підприємства — це розрахунок із газопостачальною компанією «Нафтогаз-Трейдинг».

— Ближче до опалювального сезону вживатимемо якихось заходів, думатимемо, що з цим робити. Ми маємо борги за минулий опалювальний сезон, досить значні. Але нам місто зараз дає різницю тарифу, яка була забита у міському бюджеті. Ми виконуємо зобов'язання перед облгазом та іншими компаніями та погашатимемо борги перед «Нафтогаз-Трейдингом». Десь за місяць до опалювального сезону ми подивимося, що у нас вийшло за розрахунками і вестимемо переговори щодо реструктуризації боргів, - сказав Микола Логвінов.

Відповідаючи на запитання про те, чи підприємство звертатиметься за фінансовою допомогою до Миколаївської міськради, Микола Логвінов сказав, що ситуація буде зрозуміла ближче до старту опалювального сезону.

— Поки що не плануємо. Усі рішення прийматимуться десь за місяць до опалювального сезону. У нас основна проблема – це «Нафтогаз України», якому війна-війною, а вони намагаються грати у свою гру, вони виставляють кабальні умови. Потрібно думати, де брати цей ресурс, бо згідно з договором ми маємо розрахуватися з ними протягом 45 днів після місяця отримання газу. Я на 100% не розрахуюсь точно, тому що платежі будуть не найкращі та найслабші, - сказав Микола Логвінов.

Раніше повідомлялося, що котельню в одному з мікрорайонів Миколаєва, яку кілька днів тому зруйнували ракетним ударом окупантів, планують запустити до початку опалювального сезону.

Дивитись повну версію