ЗСУ на півдні знищили десятки окупантів, гаубицю, російський ЗРК «Тор» та іншу техніку, — командування

Українські захисники на південному фронті протягом 1 серпня знищили 32 росіян, самохідну гаубицю «Мста-С», зенітно-ракетний комплекс «ТОР» та ще чотири одиниці російської броньованої техніки.

Про це повідомило оперативне командування «Південь».

Там додали, що авіація Збройних сил України на півдні нанесла три удари по опорних пунктах окупантів в районах Олександрівки і Максимівки. Наразі остаточні втрати російсько-окупаційної армії «дорозвідуються».

В Чорному морі роздуває шторм, що підвищує мінну загрозу. Два російські ракетні носії тримають 16 ракет типу «Калібр» напоготові, а три великі десантні кораблі перебувають на чергуванні.

У командуванні кажуть, що обстановка в операційній зоні на Південнобузькому напрямку складна, напружена, але «ретельно відстежується силами оборони».

Росіяни тримають рубежі оборони, діють за тактикою контрбатарейної боротьби, продовжують нарощувати угрупування на Криворізькому напрямку.

Протягом 1 серпня ЗСУ зупинили три спроби росіян провести розвідку боєм силами посиленого взводу у районах Білогірки та Трудолюбівки. Окупанти успіху не мали. Так, вони втратили понад десяток своїх солдат та чотири одиниці броньованої техніки, відійшли. 

В ОК кажуть, що в районі Довгового росіяни з протитанкового ракетного комплексу обстріляли цивільний мікроавтобус. Загинули три людини, ще зазнали поранень п’ять мирних жителів. Постраждалі доставлені в лікарню, їм надали допомогу.

Тричі росіяни своїми гелікоптерами атакували позиції українських військ в Бериславському та Каховському районах Херсонщини, а також в Баштанському – на Миколаївщині. Без втрат.

Нагадаємо, радник голови Офіса президента Олексій Арестович запевнив жителів Миколаєва та Кривого Рогу, що російським військам не вдасться захопити міста у разі наступу.

Дивитись повну версію