Туреччина погодилася допомагати Росії з обходом санкцій

П'ять турецьких банків вводять російську платіжну систему «Мир» заявив президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган після повернення із Сочі.

Про це повідомляє Bloomberg із посиланням на турецьку державну агенцію Anadolu.

Керівники центробанків двох країн також зустрілися під час переговорів президентів Туреччини та Росії 5 серпня. Як заявляє Ердоган, такі зміни є полегшенням як для російських туристів, так і для Туреччини.

Ердоган і Путін також домовилися про часткову оплату постачання природного газу в рублях. Незважаючи на осуд Туреччиною повномасштабної війни Росії проти України, Анкара не приєдналася до санкцій США та ЄС про агресора.

Туреччина продовжує імпортувати енергію з Росії, яка забезпечила чверть її імпорту нафти та близько 45% постачання природного газу минулого року. Ердоган також вітає будівництво «Росатомом» атомної станції Аккую, навколо якої спалахнув скандал, після того, як Росія усунула від виконання проекту одного з головних турецьких підрядників.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу висловив сподівання, що угода про розблокування експорту українського зерна морським шляхом може сприяти мирним переговорам України та Росії.

Дивитись повну версію