«Ми просимо про продовження поставок», — полковник Костенко заявив, що ракети ATACMS дозволять масштабувати контрнаступ на Херсон

Нардеп Роман Костенко, обороняючий південні землі України, гарантував, що ЗСУ прискорять контрнаступ, якщо США нададуть ракети ATACMS з радіусом враження до 300 км.

Про це полковник розповів виданню Newsweek.

Оборонець Миколаївщини пообіцяв нарощування атак з боку ЗСУ, коли західні союзники розширять діапазон боєприпасів для систем HIMARS.

— Ми просимо про продовження поставок боєприпасів — 155-мм снарядів, самохідних зенітно-ракетних систем середньої дальності, німецьких «Панцирів», французьких CAESAR, подібних систем із США, включаючи більше HIMARS <...> Якщо ми хочемо по-справжньому розбурхати росіян і вибити їх з окупованих територій, нам, перш за все, потрібна артилерія більшої дальності. Це включає в себе ATACMS, які мають радіус дії до 300 км і дозволили б нам вразити їхні аеродроми, звідки веде вогонь їхня артилерія, а також їхні склади зброї та залізничні вузли. Це дало б нам можливість справді нарощувати контрнаступ, — пояснив Роман Костенко.

Офіцер додав, що нинішніх темпів наступу недостатнью для вигнання росіян з Херсонщини та з інших територій, які вони встигли загарбати.

— На мій погляд, нам потрібно планувати серйозні контрнаступальні операції, підкріплені додатковими військами та озброєнням, щоб досягти реального прогресу <...> Нам потрібно розширити масштаби цих операцій, як оборонних, так і контрнаступальних, і якщо ми, ті, хто керує, не можемо їх організувати, нам потрібно залучити тих, хто може, — наголосив народний депутат.

Генерал-майор Дмитро Марченко також прогнозує великі успіхи для України за умови, що захід надасть обіцяне озброєння.

Дивитись повну версію