СБУ затримала «розконсервованого» агента ФСБ, який наводив ракети на Харківську ОДА

Затримано коригувальника російських загарбників, який наводив ракетні удари супротивника на об'єкти міської інфраструктури Харкова.

Про це у п’ятницю, 12 серпня, розповіли у Службі безпеки України.

Як повідомляється, зловмисником виявився «розконсервований» агент ФСБ, який раніше працював у правоохоронних органах та був завербований під час перетину російського кордону ще у 2019 році.

Серед іншої колаборантської діяльності, на його рахунку удари по будівлі Харківської обласної держадміністрації та ще щонайменше семи цивільних об'єктах.

— Після отримання оперативного псевдоніма та проходження інструктажу, зокрема, щодо заходів конспірації, зловмисника було переведено в «режиму очікування». Після початку повномасштабного вторгнення Росії на зв’язок з агентом вийшов його російський куратор і поставив завдання щодо розвідувально-підривної діяльності на сході України, — розповів речник СБУ Артем Дехтяренко.

У разі успішного виконання вказівок ФСБ обіцяла своєму агенту вивести його на територію РФ та оформити йому громадянство.

Під час обшуку у затриманого правоохоронці вилучили протипіхотні міни, вогнепальну зброю з боєприпасами, засоби зв’язку та комп’ютерну техніку з доказами таємного листування з представником окупантів.

Нагадаємо, що на Закарпатті засудили до 7 років ув’язнення диверсанта, який у березні публікував у ЗМІ «заклики до вигнання націоналістичних угруповань» та співпрацював з російською ФСБ.

Дивитись повну версію